Jag gör det bästa av novemberrusket

En ruggig, grå novemberdag som denna, är det lite extra härligt att kunna jobba hemifrån! Jag tänder skamlöst ljus omkring mig och drar på mig fårskinnstofflorna och drar kashmirscarfen ett varv extra runt halsen och sätter tänderna i dagens utmaningar. Just nu jobbar jag med tre olika projekt, som alla ger mig enormt mycket stimulans och utmaningar, alla på olika vis. Idag letar jag bland annat efter preciiiiis rätt buteljgröna matta, till exempel. Det är ju inte den vanligaste färgen på mattor, kan jag meddela, och det ska vara rätt struktur och rätt kant-metod till en fantastisk kund som är så där härlig och kreativ, men också lika petig som jag. Ett annat härligt projekt jag jobbar med just nu är till en supermysig familj där jag hjälper till att få ihop ett mysigare vardagsrum och matsal. Där är den största utmaningen att hitta precis rätt matsalsstol. Det tredje projektet är ett företag i Härjedalen som jag hjälper att skapa ett bättre kontor. I det projektet är det svåraste egentligen avståndet!  Alla tre uppdrag har olika känsla och olika färgspektra, men är lika underbart roliga att jobba med.
 
I helgen är det första advent, och  jag har såklart gått loss på adventspyntet i silver och vitt som vanligt. Inga mängder, men ändå. Det är vita stjärnor i fönstren (som jag har haft ända sen jag köpte dem i Visby där jag hade min butik Kustnära, för sådär 15 år sedan), det är lite blomsteruppsättningar och lite ljusstakar. Min mamma har alltid varit helt fantatsisk på att göra vackra blomsterarrangemang och på att pynta och det gav mig och min bror en så där skön känsla inför julen. Jag hoppas att mina barn också får den där härliga förväntansfulla känslan inför julen som jag alltid hade av mina tappra försök till pynt. Jag kan rekommendera ett inspirerande besök på Ulriksdals trädgård eller Zetas trädgård för att hitta lite extra spännande växter eller små fina pynt till blomsterarrangemangen.
 
Love this simple holiday decorating / repurposing idea: Fill a crate with jars, candles, and greenery and/or pine cones. (via Kaleidoscope of Colors):
(Bild från Pinterest)
 
Ha en skön dag i rusket, och gör det bästa av det!
Må så gott,
Emma
Visa fler inlägg